Zeilen

De omgeving van Formentera leent zich uitstekend om te zeilen. Het eiland is ook prachtig om vanaf het water te zien net zoals de andere eilanden van de eilanden groep de Balearen waar Formentera onder valt. Het water is immens helder en er zijn ankerplaatsen in de mooiste idyllische baaien. Als je een zeilboot wilt huren dan is dat mogelijk in de haven van het dorpje La Savina. Heb je zelf een vaarbewijs dan kun je kiezen uit diverse zeilboten. Heb je geen vaarbewijs of wil je een keer niet zelf varen omdat je ook heerlijk op het dek wilt liggen zonnen dan is er zelfs de mogelijkheid om een schipper bij je zeilboot in te huren. Uiteraard zijn daar dan wel extra kosten aan verbonden.

Dagje zeilen

Vind je het leuker om langer dan een dag te varen dan is het ook geweldig om een zeilboot verder bij Formentera vandaan te huren. Pak bijvoorbeeld het vliegtuig naar Barcelona waar je vervolgens per zeilboot naar het prachtige eiland Formentera zeilt. Dit kan naar wens met of zonder schipper. Wil je er zeker van zijn dat er een zeilboot beschikbaar is voor je dan doe je er verstandig aan om ruim van te voren in Nederland je zeilboot te boeken. Regel het gelijk met je vlucht en je accommodatie op Formentera. Vind je het allemaal teveel om te organiseren dan is het tegenwoordig ook mogelijk om een totaal georganiseerde zeilreis te boeken.

Prijzen

Wil je gewoon een dagje zeilen als je op Formentera bent dan hoeft dat geen kapitaal te kosten. Een kleine boot met buitenboord motor is al te huur voor ongeveer €150,- tot €200,-. Een authentieke boot die je meer in de Spaanse havens ziet liggen kosten tussen de €250,- tot €350,- per dag en voor een speedboot ben je tussen de €400,- en €700,- kwijt.