Stranden

Als je naar het eiland Formentera gaat als vakantie bestemming in de zomermaanden dan ga je uiteraard voor de zon, de kraakheldere azuur blauwe zee, de mooie natuur en niet te vergeten de heerlijke fijne zandstranden. Omdat Formentera relatief klein is, namelijk maar iets meer dan 80 km2, is het heel erg leuk als je er een week of zelfs meerdere weken verblijft om de diverse kleine en grote stranden te bezoeken.

De meeste toeristen huren op Formentera een fiets of een scooter en dan is het ook zeker de moeite waard om een tour tocht te maken langs een paar mooie stranden en pittoreske baaien van het kleine eiland. Huur je een auto om het eiland te verkennen dan bereik je uiteraard nog meer stranden. Ook toeristen en inwoners van het zeer bekende en dichtbij gelegen eiland Ibiza pakken regelmatig de ferry naar Formentera. Vooral omdat het zoveel rustiger op de stranden is dan naast gelegen party eiland, wat uiteraard weer heerlijk is om een dag bij te komen van de drukte, te ontspannen op een idyllisch strand, te genieten van de prachtige natuur et cetera.

Playa Migjorn

Het langste en bekendste strand van Formentera is te vinden aan de zuidkant. Het 6 kilometer lange strand van Playa Migjorn loopt langzaam af in de zee, wat ook prettig is als je met kleinere kinderen het eiland bezoekt. Bij het strand zijn genoeg eetgelegenheden te vinden en de locatie is perfect als je wilt snorkelen. Leuk bij dit strand is het aangelegde wandelpad van planken dat langs de zee loopt.

Playa de Ses Illites

Een strand wat eveneens veel bezocht wordt is het strand van Playa de Ses Illites. Wil je het gevoel ervaren alsof je je op een tropisch eiland in het Caraibisch gebied bevindt dan lukt dat hier uitstekend. Het zeewater is adem benemend helder en azuur blauw en het fijne zandstrand is hagelwit. Alleen nog een Tropische cocktail in je hand completeert je droom vakantie.

Playa Llevent

Duinen zoals we die in Nederland kennen vind je bij het heerlijke strand bij Playa Llevent. Het strand is eveneens tropisch wit en één van de beste restaurants van Formentera, Restaurant Tanga, is hier te bezoeken. Dit stukje strand van Formentera is wel iets minder geschikt als je met kleine kinderen bent want als het wat harder waait kan de zee hier behoorlijk ruw worden.

Sa Roquetta

Met kleine kinderen kun je weer beter het strand Sa Roquetta bezoeken. Dit strand dat tussen Es Pujols en Llevant ligt heeft veilig ondiep water wat het erg geschikt maakt voor de kleinste toeristen. De parkeerplaats van dit fijne strand ligt op een enkel minuutje lopen dus ook fijn voor de allerkleinsten die het vaak niet volhouden om lange afstanden in de warmte van het eiland te lopen. Ook bij dit strand is het mogelijk om iets te drinken en te eten en voor de allerkleinsten zijn er de onmisbare verfrissende ijsjes te koop. Vanwege de goede bereikbaarheid moet je er wel rekening mee houden dat het hier vooral in het hoogseizoen behoorlijk druk kan zijn.

Es Calo

Raak je geïrriteerd door zand aan je fles zonnebrand middel of op je handdoek dan kun je het beste naar Es Calo gaan. Es Calo is niet echt een strand maar bestaat meer uit platte rotsen waar je heerlijk op kunt zonnen. Vanaf de rotsen kun je zo het kraak heldere zeewater in om een baantje te zwemmen of om even af te koelen. Vind je het leuk om te snorkelen dan is dit ook de aangewezen plek om dat te doen. Es Calo is minder geschikt voor de kleinste kinderen.

Espalmador

Adembenemend mooi is eveneens het strand van Espalmador. Wil je je op een onbewoond eiland wanen, wat Espalmador in feite ook is, dan is een bezoek aan dit strand een must. Het zeewater lijkt hier nog blauwer te zijn dan bij de andere stranden van Formentera en het strand nog witter. Nadeel is wel dat dit prachtige strand alleen te bereiken is met een bootje. Een paradijselijk gevoel ervaar je hier gegarandeerd, alleen moet je er dus nog wel even zien te komen.

Cala Saona

Makkelijker bereikbaar op Formentera is het strand van Cala Saona. Prachtig bij dit strand, behalve de hoefijzer vorm van de baai, is dat de kliffen een mooie dieprode kleur hebben. Dit steekt uiteraard enorm mooi af tegen de azuur blauwe zee en het parel witte strand. De mooiste en kleurrijkste strand foto’s maak je hier. Zie je de foto al uitvergroot in een mooie lijst hangen in je woonkamer thuis?

Playa Tramuntana

Playa Tramuntana vind je aan de noordkant van Formentera. Het strand bestaat uit kleine baaitjes en is zelfs in het hoogseizoen niet al te druk bezocht. Wat bij dit strand heerlijk is om te doen is snorkelen. Eten en drinken is mogelijk in het dichtbij gelegen vissers dorp Es Calo.

Sa Roquetta

Een stukje Nederland is nog bij het strand Sa Roquetta te bespeuren. Een Nederlandse vrouw heeft hier ooit een bar gerund in de duinen en daardoor heeft het strand de naam Desiree-strand gekregen. Het strand is verder zeer klein en trekt niet veel bezoekers. Welk strand je ook bezoekt op het idyllische eiland, ze hebben zo allemaal hun eigen charme. Het ene strand is klein en rustig en het andere strand is weer groot en levendig. Er zijn fijne zandstranden of prachtige rotspartijen waar je kunt zonnen en zwemmen.

Wat alle stranden van formentera wel gemeen hebben is dat ze tot de mooiste en schoonste stranden van de Middellandse Zee behoren. Verscheidene stranden krijgen jaarlijks de blauwe vlag voor “schoonste strand” uitgereikt. Bij de mooiste stranden van Formentera zijn ook de mooiste accommodaties te boeken. Bij de meeste hotels of appartementen loop je zelfs zo het heerlijke strand op waar je kunt ontspannen op een ligbedje met eventueel een parasol en bediening, want de luxere hotels bedienen je zelfs tot op het strand. Welke hotels er allemaal zijn aan de prachtige stranden van formentera en welke faciliteiten ze allemaal te bieden hebben vind je allemaal op de pagina mooiste en luxe hotel op Formentera.