Restaurants

Op formentera kun je heerlijk eten. Omdat het eiland niet al te groot is, is het aantal restaurants ook beperkter dan op Ibiza maar er zijn er enkelen waar de mooiste gerechten klaargemaakt worden.

Es Calo

Eén van die restaurants op Formentera is Es Calo. Ben je een liefhebber van visgerechten dan is dit restaurant zeker een bezoek waard. Het restaurant is gelegen in de prachtige baai van Es Calo en biedt een fenomenaal uitzicht over het mooie heldere azuur blauwe zeewater. De paella, het populairste en bekendste gerecht van Spanje wordt in dit gezellige restaurant graatloos geserveerd en is fantastisch op smaak gebracht door koks met passie voor hun streekgerechten. Ook een pannetje verse mosselen staat als aanbevolen op de kaart.

Es Mares

Wil je een keer een ander uitzicht dan de mooie zee van dit eiland dan kun je naar restaurant Es Mares gaan. Dit sfeervolle restaurant bevindt zich in het hart van de stad San Fransesc. Het terrasgedeelte heeft uitzicht over het pittoreske dorpsplein. De gerechten hebben een Mediterrane inslag en ook hier zijn de visgerechten bijzonder goed te noemen. Probeer eens de overheerlijke gevulde inktvis of de risotto met zeevruchten. Wedden dat je er je vingers bij op eet? En dan hebben we het nog niet eens over de overheerlijke vlees gerechten gehad van dit restaurant op Formentera.

La Savina

Nog een enorm leuk restaurant op Formentera is La Savina. Het leuke van dit restaurant is, behalve dat het eten voortreffelijk is, dat het restaurant een heerlijk uitzicht biedt over de baai. Erg leuk om te zien hoe de toeristen aankomen op of weggaan van het heerlijke eiland.

Tanga

Ten slotte restaurant Tanga. Dit restaurant is iets minder druk bezocht, wat niet komt door de kwaliteit van de gerechten, want die zijn echt voortreffelijk. Het restaurant ligt iets meer afgelegen in het beschermde gebied Ses Illetes. De paella is ook hier subliem te noemen net zoals de verse visgerechten. “Uitbuiken doe je op een ligbedje op het parelwitte strand wat op enkele meters van het restaurant ligt.