Naaktstranden

Playa Des Illetes

Als naturist ben je op dit eiland meer dan welkom net zoals op het grotere zusje van Formentera, Ibiza. Er zijn meerdere strandjes waar naakt gerecreëerd wordt en wat ook zonder problemen toegestaan wordt, maar het officiële en grootste naaktstrand van Formentera is het strand van Playa Des Illetes. Ten noorden van dit mooie strand, waar de felbegeerde welverdiende blauwe vlag hangt, kun je ongestoord naakt zonnen en zwemmen.

Het gedeelte bij de strand bars en de restaurants wordt er wel van je verwacht dat er kleding gedragen wordt op het strand. Dat is sowieso een ongeschreven regel op de stranden dus zo ook op de stranden van Formentera.

Playa de Levante

Omdat het naakt gedeelte van de meeste stranden op het eiland afgelegen liggen van de doorgaande wegen heb je geen last van lang lopende of fietsende geklede toeristen dus dat is wel zo fijn. Ga je nog iets verder richting het noorden dan kom je uit op het strand van Playa de Levante. Naakt recreëren wordt hier het meeste gedaan door de toeristen maar ook door de Spanjaarden vanwege de enorme vrijheid en je hier in principe met niemand anders rekening hoeft te houden. De jeugd spreekt hier doorgaans af en ideaal is dat het strand afgeschermd is vanwege de duinen. De meeste baaien waar een naaktstrand is, zijn het makkelijkst te bereiken met de fiets of met de scooter. Ze liggen immers niet direct aan de weg.

Stallen fiets of scooter

Voor het stallen van de scooter wordt meestal een klein bedrag van rond de €2,50 gevraagd en het stallen van de fiets is in de meeste gevallen gratis. Maak je een uitstapje naar het dichtbij gelegen eiland Ibiza en wil je daar ook een naaktstrand bezoeken dan is er ook de keuze uit veel mooie stranden en baaien.