Mooiste strand

Ses Illetes. mooiste strand van Europa

Formentera is zon, zee en strand. Toeristen die naar dit prachtige eiland komen, komen voornamelijk voor de rust en voor deze drie ingrediënten.

Er zijn diverse grote en kleinere stranden op het prachtige eiland maar het mooiste strand van Formentera is volgens de meeste toeristen toch wel het strand Ses Illetes. Het is zelfs uitgeroepen tot mooiste strand van Europa dus dat wilt wel wat zeggen. Het strand kan in het hoogseizoen nog wel druk zijn maar ga je in het voorseizoen of het naseizoen dan is het al wat rustiger. In het hoogseizoen kun je ook ’s ochtends op tijd naar dit strand gaan zodat je nog de mogelijkheid hebt om het mooiste plekje uit te kiezen. Het strand kun je het beste bezoeken per fiets of per scooter. Voor de scooter betaal je €2,- om te stallen en de fiets is gratis.

Handig om te weten

Ga je een dagje naar dit mooie strand vanuit Ibiza dan is het belangrijk om te weten dat het vanaf de haven te ver lopen is hier naartoe. Eenmaal op het mooiste strand Ses Illetes waan je je echt in het Caraïbisch gebied. Zelfs de meest verwende toerist omschrijft het mooiste strand van Europa als paradijselijk. Niet zo verwonderlijk als je de foto’s van dit strand bekijkt. Het uiterst schone strand is van fijn zand en immens wit en de kraak heldere azuurblauwe zee steekt daar geweldig tegen af. Hoe ver je de zee ook ingaat, de bodem van de middellandse zee blijf je zien net zoals de visjes die langs je heen zwemmen. Het uitzicht vanaf je strandbad rijkt tot aan het naast gelegen eiland Ibiza en is adembenemend mooi. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige jachten die er hun ankers uitgooien. Lunchen op dit mooie strand kun je in het restaurant, of je neemt zelf je eten en drinken mee.