Klimaat Formentera

Behalve dat Formentera enorm aantrekkelijk is door zijn schoonheid is het ook een geliefd eiland vanwege zijn milde Mediterrane klimaat net zoals de overige eilanden die tot de eilandengroep de Balearen behoren. Een mild Mediterraan klimaat houdt in dat de zomers warm en droog zijn en de winters zacht. In de zomermaanden lopen de dagtemperaturen op tot gemiddeld 30 graden in augustus. Augustus is over het hele jaar genomen de warmste maand waarin de kans op neerslag nihil is.

Tempratuur zeewater

Het zeewater tikt de 26 graden aan wat natuurlijk heerlijk is. De temperatuur van het zeewater zakt in de wintermaanden niet spectaculair. Op zijn “koudst” is het zeewater in de maanden januari, februari en maart, maar dan is het water toch nog 14 á 15 graden. Een heerlijke temperatuur dus nog om bijvoorbeeld te duiken. Het aantal zonuren is dankzij het heerlijk klimaat in de zomermaanden gemiddeld 10 tot 11 uur. In de wintermaanden waarin een spat regen kan vallen schijnt de zon nog gemiddeld 5 tot 6 uur per dag.

De meeste regen valt overigens in de maand oktober. Je hebt het dan over een gemiddelde van 60 tot 100 mm. In mei, juni, juli en augustus kun je de minste neerslag verwachten. In mei, juni en augustus zou er een spatje regen kunnen vallen met een gemiddelde van zeg 45 mm in de hele maand, maar in de zomermaand juli waarin de temperatuur kan oplopen tot wel 40 graden is de kans op neerslag vrijwel nihil. Dankzij het heerlijke klimaat is Formentera gedurende het hele jaar heerlijk om te bezoeken. In de zomer heb je gegarandeerd zon en heerlijke hoge temperaturen en de winter is mild. Houd je niet van een tropisch klimaat of van het gematigde zeeklimaat van ons in de winter dan is Formentera tevens uitermate geschikt om te overwinteren.