Kindvriendelijk

Kindvriendelijk eiland

Met kleine kinderen op vakantie gaan is uiteraard heel anders dan op vakantie gaan zonder kinderen. Belangrijk is dat de kinderen zich kunnen vermaken en dat de omgeving kindvriendelijk is. Formentera is uitermate geschikt om heen te gaan met kinderen en één van de kindvriendelijkste eilanden van de eilandengroep de Balearen. Het klimaat is heerlijk op Formentera en het zeewater is kalm en van een heerlijke temperatuur. De stranden op Formentera lopen langzaam af in de zee, wat het strand zeer kindvriendelijk maakt, en het zand is van fijn zand. Dit zijn samen met een heerlijk schijnende zon allemaal al de juiste ingrediënten voor een ideale vakantie met kinderen.

Vliegen

Formentera ligt ook op een relatief korte afstand vliegen vanaf Nederland. De vlucht duurt over het algemeen zo rond de twee, twee en half uur afhankelijk van de windrichting en vanaf welk vliegveld er gevlogen wordt. Aangekomen op Ibiza kun je met de bus, of nog beter met de taxi, naar de haven waar de boot van Ibiza naar Formentera vaart. Na een half uur tot een uur bereik je het prachtige eiland Formentera. Daar aangekomen ga je naar het hotel, het appartement of de villa.

Wat te doen met kinderen?

De meeste accommodaties hebben een zwembad of liggen op een korte afstand van de zee. Heerlijk om op je strandbedje met parasol een oogje in het zeil op de kinderen te houden. Wil je iets actiefs doen tijdens je vakantie dan is het ook leuk om met de kinderen een deel over het eiland te fietsen. De grote kinderen fietsen zelf en de kleintjes kunnen mee achterop in het fietszitje. Neem een picknickmand mee en zoek een leuke baai op om gezellig te lunchen en een verfrissende duik te nemen met de kinderen. Wat kinderen ook altijd erg leuk vinden om te doen is snorkelen. Nou, op Formentera kunnen ze hun hart ophalen want de onderwater wereld van Formentera is fascinerend mooi. Het water is kraakhelder en er zwemmen prachtige vissen op korte afstand langs.