Hoe lang vliegen

Een rechtstreekse vlucht naar Formentera is niet mogelijk maar diverse luchtvaart maatschappijen vliegen wel op het naastgelegen populaire eiland Ibiza. Om op Formentera te komen is het vanaf Ibiza de snelste manier. Je kunt tegenwoordig ook wel de boot nemen vanaf anderen steden maar dan is de bootreis langer dan vanaf Ibiza. Pak je de boot vanaf Barcelona dan moet je vanzelfsprekend eerst naar Barcelona vliegen. De vliegtijd van Nederland naar Barcelona is ongeveer twee uur. Niet lang vliegen, maar de boottocht is dan wel langer namelijk 3 tot 9 uur afhankelijk of je de snelle of de gewone ferry boekt. Ben je met z’n tweeën dan kan het heel leuk zijn om een boottocht over de Middellandse Zee te maken, maar met kinderen wordt het meestal als minder prettig ervaren.

Leuker is het misschien nog wel om vanaf Mallorca de ferry te nemen. Naar Mallorca is het plus minus 2 uur en een kwartier vliegen waar je vervolgens de boot naar Formentera pakt. Die brengt je in nog geen anderhalf uur naar het mooie eiland. Wil je echter de snelste manier om op Formentera te komen dan kun je het beste op Ibiza vliegen. Hoe lang het vliegen is, is afhankelijk vanaf welk vliegveld je vliegt. De vlucht van Amsterdam naar Ibiza duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten.

Vliegen vanaf Eindhoven

Vliegen vanaf Eindhoven is ook heel fijn. Het is ongeveer net zolang vliegen als vanaf Schiphol Airport maar het vliegveld is veel kleinschaliger wat veel mensen prettig vinden. De parkeerplaats bij vliegveld Eindhoven ligt op loopafstand in tegenstelling tot Schiphol. Hier rijden shuttle bussen die je kosteloos naar de luchthaven rijden.

Vliegen vanaf Weeze

Vlieg je vanaf Weeze in Duitsland dan moet je rekenen op twee en een half uur vliegen. Wel een kwartiertje langer maar als je in het midden of het oosten van Nederland woont is de rijtijd korter. Soms is het voordeliger om vanaf Weeze te vliegen. Vergelijk de prijzen van de vliegtickets vanaf de verschillende luchthavens want dat kan je zo maar een paar tientjes of meer besparen.