Golfen

Steeds meer mensen vinden het leuk om te golfen, ook tijdens hun vakantie in het buitenland. Niet zo gek natuurlijk want je bent heerlijk aan het sporten in de buitenlucht met een zonnetje en bovendien zijn de golfbanen in het buitenland meestal prachtig gelegen met uitzicht op zee. De kers op de taart tijdens je verblijf op het prachtige eiland Formentera is dan toch zeker wel golfen. Helaas moeten we je dan een beetje teleurstellen want op Formentera is het niet mogelijk om te golfen. Denk nu niet direct, daar hoef ik dus niet mijn vakantie te boeken of, ik laat de golfclubs maar thuis, want op het prachtige dichtbij gelegen eiland Ibiza is het namelijk wel mogelijk om te golfen.

Golfen op Ibiza

Ibiza is eveneens een prachtig eiland en ligt op maar enkele kilometers afstand van Formentera. Met de snelle boot is het maar een half uurtje varen en neem je de langzame ferry dan ben je hooguit een uur onderweg. De enige golfbaan op Ibiza is Ibiza Club de Golf en is gelegen in Santa Eulalia. Het indrukwekkende golfresort biedt uitzicht over de Middellandse zee en beschikt over 18 holes. De golfbaan is geschikt voor de beginnende golfspeler en voor de gevorderde spelers. Voor de beginnende golfers is er tevens een 9 holes baan en een oefenruimte beschikbaar. Hoewel het een privé club betreft is het ook mogelijk om als niet lid een dagkaart te kopen.

Prijs golfkaart

De prijs van een dagkaart is voor volwassenen €90,- en ben je jonger dan 21 jaar dan betaal je €60,-. Gaan er jonge kinderen mee onder de 15 jaar dan betaal je daar een klein bedrag van slechts €20,- voor. De picknick mand hoeft niet mee tijdens je dag golfen op Ibiza want bij de club bevindt zich een bar waar je iets kunt drinken en in het restaurant worden de heerlijkste gerechten voor je klaargemaakt.