Formentera of Ibiza

Balearen

Formentera en Ibiza zijn beiden eilanden uit de eilandengroep de Balearen in de Middellandse zee. De eilanden zijn allebei prachtig en je ervaart er de rust en de schoonheid alsof de tijd er op sommige plekken heeft stil gestaan. Weet je niet voor welk eiland je moet gaan, bekijk dan hieronder de belangrijkste verschillen tussen die twee eilanden.

Bruisend uitgaansleven Ibiza

Zo heeft Ibiza een bruisend uitgaansleven, iets wat je op Formentera niet echt zult vinden. Op Ibiza zijn echter ook plekken waar het heel rustig is en waar je back to the basics kunt gaan. Ga je naar Formentera dan ga je vooral voor de rust. Formentera is echt zon, zee en strand. Het eiland is vrij vlak terwijl op Ibiza meer hoogte verschillen zijn. Op Ibiza kun je touren door de bergen en op Formentera door een vlak natuurgebied.

Eivissa Ibiza

Formentera kun je in één dag bekijken terwijl je voor Ibiza langer de tijd nodig hebt omdat Ibiza een oppervlakte van ruim 570 km2 heeft en Formentera nog geen 85 km2. Wil je tijdens je vakantie veel cultuur snuiven dan is Ibiza een aanrader. Hier vind je in het oude centrum van Eivissa, die officieel op de Werelderfgoed lijst van Unesco staat, prachtige oude monumenten.

Natuurpark Formentera

Op Formentera zijn minder bezienswaardigheden maar heeft wel weer een prachtig natuurpark die eveneens op de Werelderfgoed lijst van Unesco staat.

Reistijd Ibiza & Formentera

Je keuze hangt misschien ook af van de reistijd naar beide eilanden mocht je er nu nog niet uit zijn. Ibiza bereik je na een vlucht van ruim twee uur en ga je naar Formentera dan moet je er rekening mee houden dat je er minimaal een uur bij op moet tellen. Na je vlucht moet je nog naar de haven waar je vervolgens de boot naar Formentera kunt nemen. Wat je ook besluit, de eilanden zijn op hun eigen manier prachtig en je kunt ze altijd nog combineren. Verblijf je op Ibiza dan ben je met een half uur op Formentera of andersom.