Fietsen

Het mooie eiland Formentera is bij uitstek een geweldig eiland om te fietsen. Ontzettend leuk als je op formentera verblijft, maar zit je op naast gelegen eiland Ibiza dan is het absoluut de moeite waard om de oversteek te maken om daar een dag te gaan fietsen. Formentera is ook van die grootte dat je in één dag wel het hele eiland kunt bekijken, of in ieder geval een flink deel daarvan. Het eiland is namelijk maar een kleine 19 kilometer lang.

Verhuurbedrijven

De meeste fietsen verhuurbedrijven zijn dan ook te vinden in de haven van Formentera La Savina. Hier worden tevens ook scooters verhuurd waarvoor je wel een rijbewijs moet kunnen laten zien. Eenmaal op de fiets rij je al snel langs de zoutpannen van Formentera. Dit merk je ook aan de zilte lucht die er hangt.

Fiets en wandel routes

Er zijn mooie fiets en wandelroutes met geweldige uitzichten die je kunt volgen. Op een geven moment kom je aan bij het natuur reservaat Parc Natural de Ses Salines die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Zorg dat je wat contant geld bij je hebt want je moet een klein bedrag betalen bij de ingang van dit park.

Kleine routes voor kinderen

Leuk aan een fiets huren is dat je bij veel leuke strandjes kunt stoppen om even te genieten van de prachtige omgeving of om even af te koelen. Krijg je trek dan kun je bij een barretje iets te eten of te drinken halen maar het is natuurlijk ook ontzettend leuk om eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Kijk wat een mooie locatie is en houd er een heuse picknick samen. Hoe romantisch is dat wel niet? Vind je het te ver of te vermoeiend om het hele eiland rond te fietsen dan is het ook mogelijk om kleinere routes te volgen. Er is al een route van maar twee kilometer dus die is zelfs vaak wel met jonge kinderen te doen als je dat zou willen.