Excursies

Een hele dag luieren op het idyllische eiland formentera is uiteraard geen straf maar wil je toch iets meer ondernemen dan is het altijd leuk om in je vakantie een excursie te maken. Op Formentera zijn diverse excursies te boeken.

Ibiza

De eerste excursie die ontzettend populair is bij een verblijf op Formentera is een dag naar het dichtbij gelegen eiland Ibiza. Ibiza heeft sinds jaar en dag iets magisch wat je eigenlijk zelf moet voelen. Bezoek het oude centrum om heerlijk te slenteren of pak een terras waar je met een beetje geluk een bekende Nederlander of wie weet zelfs wel een wereldster of iets dergelijks tegen komt. Naar Ibiza ga je met de snelle boot die er een half uur over doet of je pakt de langzame die een vaartijd van ongeveer een uur heeft.

Menorca of Mallorca

Vind je het leuk om langer op de boot te verblijven dat kun je ook mee gaan met een excursie naar Menorca of Mallorca. In een kleine anderhalf uur bereik je na een mooie tocht, waarbij je misschien wel zeehonden spot, de haven van Mallorca.

Huur fietsen

Een geweldige excursie op Formentera zelf is sportief. Huur fietsen en maak een heerlijke fietstocht door de prachtige omgeving. Er zijn diverse routes voor de fietsers en heb je een uitstekende conditie dan is het zelfs mogelijk om het hele eiland rond te fietsen.

Duiken

Ben je nieuwsgierig naar de indrukwekkende onderwater wereld van Formentera boek dan een excursie duiken. Dankzij het immens heldere zeewater in deze regio kun je bij helder weer wel tot 50 meter ver kijken. Heb je geen duik brevet, wat een vereiste is als je duik apparatuur wilt huren bij de duikschool, dan is het ook geweldig om met een excursie snorkelen mee te gaan. Deze excursie is zelfs voor de kinderen leuk om te doen. Je komt tijdens het snorkelen ook de mooiste vissen tegen.