Eten

Vakantie vieren op formentera betekend zon, zee en strand. Maar ook één van de belangrijkste ingrediënten van een geslaagde vakantie is het eten. Huur je een appartement of een villa dan heb je de mogelijkheid om zelf voor het eten te zorgen maar wat is er nou fijner dan die paar weken in het jaar dat je vrij hebt om eens niet elke dag te hoeven bedenken wat je moet eten. Die weken op Formentera zijn dus bij uitstek geschikt om je lekker te laten verwennen in een restaurant.

Vorkjes

Hoewel het geen uitermate groot eiland is, zijn er diverse restaurants waar je heerlijk kunt eten. Belangrijk om te weten is dat in Spanje de kwaliteit van het restaurant wordt aangegeven met vorkjes. 1 vorkje betekend dus dat je geen culinair hoogstandje hoeft te verwachten maar 5 vorkjes daarentegen betekend dat je niet teleurgesteld wordt in het gerecht wat je voorgeschoteld wordt. Houd er wel rekening mee dat een restaurant die geclassificeerd is met 5 vorkjes stukken duurder is dan 1 of 2 vorkjes. De menukaarten op Formentera zijn sowieso in het Spaans maar in de toeristische restaurants hebben ze meestal ook wel een Engelse of Duitse vertaling erbij staan.

Lunch

Hoewel bij ons het diner de hoofdmaaltijd is, is dat in Spanje en dus ook op Formentera de lunch. De lunch vindt plaats tussen 13:00 uur en 15:00 uur en is zeer uitgebreid. De lunchkaart bestaat in tegenstelling tot de Nederlandse lunch kaart niet uit enkel soep of broodjes maar er worden complete menu’s aangeboden van maar liefst drie gangen of meer. Door de uitgebreide lunch dineren de Spanjaarden vaak pas na 21:00 uur ’s avonds.