Duiken

De zee bij het prachtige eiland formentera is één van de mooiste plekken om te duiken. Het water is er immers ongelofelijk helder waardoor je tientallen meters ver kunt kijken. 50 meter ver kijken onder de waterspiegel is hier zeker geen uitzondering. De mooiste riffen zijn onder het kristal heldere water van de Middellandse zee te bewonderen en de mooiste tropische vissen zwemmen om je heen. Ook bijzonder als je gaat duiken in deze omgeving zijn de grillige riffen onder water die net zo indrukwekkend zijn als de diverse kleur schakeringen die ontstaan door het zonlicht.

Heb je altijd al eens een keer een oud scheepswrak onder water willen bekijken dan is dat ook mogelijk in deze mooie omgeving. Er liggen diverse wrak goeden op de zeebodem die de honderden jaren op de zeebodem hebben doorstaan. En heb je al weleens een zeegrasveld mogen aanschouwen? Nou, tijdens je duik bij Formentera kom je die zeker tegen.

Zeewater temperatuur

Wat het ook aantrekkelijk maakt om te duiken bij Formentera is de water temperatuur. Dankzij het milde klimaat daalt de zeewater temperatuur meestal niet tot onder de 15 graden. Dat maakt de zee bij dit eiland in ieder seizoen geschikt om te duiken. Je duik apparatuur kan onder andere huren bij Punta Dive Ibiza & Formentera. Deze duikschool is één van de duikscholen op het eiland en verhuren hun apparatuur mits je een duikbrevet bij je hebt. Vergeet deze dus niet mee te nemen als je van plan bent om te gaan duiken.

Vind je het ongezellig om alleen te gaan of wil je begeleidt worden door een ervaren duik instructeur, boek dan een excursie. In groepsverband ga je naar de mooiste plekken onder water die de instructeurs op hun duimpje kennen. Gegarandeerd dat je een geweldige dag hebt in het prachtige water rondom Formentera.