Dorpjes Formentera

Formentera is met iets meer dan 10.000 inwoners en een oppervlakte van 82 km2 één van de kleinste eilanden van de eilandgroep de Balearen. Op het heerlijke eiland heerst geen massa toerisme zoals op naast gelegen eiland Ibiza. Op formentera geen bruisende party’s en feestende jongeren maar mooie natuur en heerlijk rustig. Het eiland heeft door de geringe oppervlakte maar een paar gezellige dorpjes.

La Savina

Formentera begint bij het dorpje La Savina. Hier komt de veerboot aan in de haven van La Savina vanuit Ibiza. Veel hotels en appartementen zijn in dit dorp te vinden.

San Francesc Xavier

Het grootste dorpje op Formentera is San Francesc Xavier. Hier zijn een aantal gezellige barretjes en de lekkerste tapas kun je hier in één van de gezellige restaurants eten.

Playa Migjorn

Wil je naar een badplaats met een prachtig lang wit zandstrand dan moet je in het dorpje Playa Migjorn zijn. Het strand is de langste van Formentera en is gezellig en levendig. In het dorp Playa Migjorn zijn enkele gezellige winkeltjes waar je kleine boodschappen of eventueel souvenirs kunt kopen. Ook kun je hier een fiets of auto huren om de rest van het prachtige eiland te bekijken.

Es Pujols

Een ander klein dorpje op Formentera is Es Pujols. Behalve zand zijn er ook kiezels op het 300 meter lange strand van dit dorpje. Op de boulevard zijn diverse kraampjes, winkeltjes en terrassen en het is er gezellig druk.

El Pilar de la Mola

De kleine en enige hippie markt van Formentera wordt in het kleine dorpje El Pilar de la Mola gehouden. Proef in de zomer op de zondagen de geweldige sfeer op de druk bezochte markt die van 16:00 ’s middags tot 21:00 ’s avonds plaats vindt.

Playa de Cala Saona

Ten slotte het dorp Playa de Cala Saona. Wil je de lokalen ontmoeten dan moet je een keer naar dit dorp gaan. De lokalen bezoeken het strand wat in een mooie baai ligt van dit kleine dorpje in hun vrije tijd.