Boot

Verschil tussen Ibiza en Formentera

Formentera is een uitermate geschikt eiland als je wel van de schoonheid van een eiland in de eilandengroep de Balearen houdt, maar niet van de massa toerisme zoals op naastgelegen eiland Ibiza. Kun je op Ibiza los gaan op georganiseerde feesten, naar de hippie markt en toeren door het berg landschap, op Formentera is er geen bruisend nachtleven, geen drukke hippie markt en het is er niet bergachtig. Hier ga je naartoe al je wilt genieten van mooie stranden en het kraakheldere zeewater, de rust en als je wilt fietsen.

Hoe kom je op Formentera?

Eén nadeel is er wel als je naar Formentera wilt. Er is geen luchthaven dus rechtstreeks het vliegtuig pakken naar het mooie eiland is niet mogelijk. De manier om er te komen is per boot. Sommigen vinden dat echter helemaal geen nadeel, een boottochtje op de mooie wateren met een heerlijk schijnend zonnetje is toch ook ontzettend mooi. De meeste toeristen vliegen op Ibiza en pakken daar de boot naar Formentera wat op iets meer dan 5 kilometer afstand ligt. De eerste boot van Ibiza naar Formentera gaat omstreeks 07:00 uur en de laatste vertrekt, afhankelijk van het seizoen om 23:58 uur. Er gaan zo’n 40 overtochten per dag. Kijk altijd even van te voren op de website naar de actuele vaartijden. Het is namelijk ontzettend vervelend als je de boot mist en daardoor op het allerlaatste moment nog een hotel moet boeken voor een nacht.

Verschillende maatschappijen

Een ticket voor de overtocht is ter plaatse te boeken maar kan ook ruim van te voren thuis geboekt worden. Koop je ter plaatse een ticket en wil je direct een ticket halen voor de terugweg, let er dan goed op dat je de juiste ferry neemt. Er zijn namelijk vier verschillende veer maatschappijen die overtochten verzorgen. Je kunt kiezen uit een snelle veerboot en uit een langzame veerboot. De langzame veerboot doet er ongeveer een klein uurtje over en met de snelle veerboot sta je meestal binnen een half uur met je voeten op de wal van Formentera.