Bezienswaardigheden

De meeste toeristen gaan naar het mooie eiland Formentera voor de rust, de stranden en het prachtige heldere zeewater. Hoewel dat heerlijk is en al bezienswaardigheden op zich zijn, is het wel zo leuk om ook nog een paar andere leuke bezienswaardigheden te bezoeken als je er bent. Hoewel het een klein eiland is zijn deze er namelijk wel. Voordeel van zo’n klein eiland is dat je alle bezienswaardigheden kunt bezoeken per voet of per fiets. Ook rijden er bussen als het niet mogelijk is om te lopen of te fietsen.

Haven

De eerste bezienswaardigheid vind je al bij aankomst op Formentera namelijk de haven. De haven van het eiland is te vinden in La Savina. Bij deze gezellige vissershaven en jachthaven bevinden zich leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes.

Graf van Ca Na Costa

Wil je cultuur snuiven dan is een bezoek aan het graf van Ca Na Costa de moeite waard. De graven die vlak langs de weg van Estany naar Es Pujols liggen worden gezien als één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Balearen. Dit is tevens het bewijs dat het eiland al sinds de Bronstijd bewoond is.

Far de la Mola

Nog een bezienswaardigheid is het adembenemende uitzicht vanaf het hoogste punt van Formentera, Far de la Mola. Op dit hoogste gedeelte staat dichtbij de vuurtoren de gedenksteen van de bekende Franse schrijver Jules Verne.

“Ses Salines”

De natuur liefhebbers kunnen hun hart ophalen in het prachtige natuurpark “Ses Salines”. Beweert wordt dat zich in dit natuurpark het helderste water ter wereld bevindt. In het park kun je de oude molen “Es Moli de Sal” bekijken en tevens zijn hier in het park de zoutpannen van het eiland Formentera.

Witte kerk

Wil je een kerk bezoeken dan moet je in het centrum van Formentera zijn. Tegenover het stadhuis in Sant Francesc Xavier staat de witte kerk die opvalt vanwege het ontbreken van de torens. Dit komt omdat het voor het als kerk in gebruik genomen werd het als fort dienst deed. Ben je hier toch pak dan na afloop een gezellig terras voor een lekker koud drankje.