Auto huren

Hoe leuk is het als je op vakantie bent in het buitenland om dan een auto te huren. Met een gehuurde auto kom je immers verder dan met een gehuurde fiets. Kleine eilanden zijn geweldig om helemaal te bekijken met een gehuurde auto in verband met de korte afstanden. Formentera is heerlijk om met de auto te verkennen. De meeste toeristen pakken de fiets of huren een scooter maar als je liever om één of andere reden met een auto wilt dan is dat zeker ook mogelijk.

Oppervlakte Formentera

De oppervlakte is maar een kleine 85km2 dus je kunt het eiland met gemak in één dag bekijken.

Waar moet je op letten bij het huren van een auto

De wegen op Formentera zijn prima te berijden en de verkeersregels zijn nagenoeg hetzelfde als in Nederland. De huurauto kun je reserveren als je al op Formentera bent maar wil je er zeker van zijn dat je een auto krijgt die je graag wilt dan is het verstandig om het thuis van te voren te regelen. Thuis kun je op de site van het auto verhuurbedrijf even rustig alles doorlezen inclusief de kleine lettertjes, iets wat aan de balie vaak niet lukt. Om een auto te huren is het vanzelfsprekend dat je een geldig rijbewijs kunt laten zien. Ben jij de bestuurder met het geldige rijbewijs dan ben jij ook de enige die de auto mag besturen. Laat je toch iemand anders rijden en je rijdt schade of nog erger, dan ben je niet verzekert. Ook geldt er vaak een minimum leeftijd als je een auto wilt huren. Kijk dat dus even allemaal goed na als je een auto wilt huren op Formentera.

Tip: huur de auto een dagje langer en pak de autoferry naar het bruisende eiland Ibiza. Met de autoferry sta je namelijk na een tocht van een klein uur op het vaste land van dit bijzondere buureiland.