Airport Formentera

Een idyllische vakantie bestemming op maar een paar uurtjes vliegen van Nederland is absoluut het eilandje Formentera, met zijn witte zandstranden en kraakheldere zeewater. Formentera ligt op iets meer dan 5 kilometer afstand van het bekende vakantie eiland Ibiza en heeft een grootte van amper 82 km2. Het kleine “broertje” van Ibiza is veel rustiger en er is geen massa toerisme. Door zijn kleinschaligheid is er geen airport op dit eiland. Wil je naar Formentera op vakantie dan kun je het beste een vlucht boeken naar het dichtbij gelegen eiland Ibiza. Er gaan vanuit Nederland diverse vluchten naar Ibiza. Dagelijks gaan er vluchten van verschillende vliegtuig maatschappijen vanaf Rotterdam Airport, Eindhoven Airport en Schiphol Airport. Afhankelijk van de periode kun je al een vliegticket boeken voor een paar tientjes.

Boot naar Formentera

Op Ibiza land je op Ibiza Airport waarna je naar de haven moet om de boot naar Formentera te pakken. Vanaf Ibiza Airport kun je het openbaar vervoer pakken naar de haven maar het is wel zoveel makkelijker om de taxi te nemen. Vanaf de Airport naar de haven ben je gemiddeld zo’n 20 euro kwijt voor een taxirit en voor een busrit ongeveer €3,50 per persoon. De overtocht van Ibiza naar formentera kost ongeveer €25,- per persoon per enkele reis. Het is mogelijk om van te voren een ticket voor de boot te kopen maar ter plaatse kan uiteraard ook. Waar je wel rekening mee moet houden is wanneer je erg laat op de avond aankomt op Ibiza Airport dat je dan niet meer de boot kunt nemen naar formentera.

Tijden boot Formentera

De laatste boot vertrekt doorgaans om 21:30 al dus als je niet voor die tijd bij de haven kunt zijn is het verstandig om een hotel te boeken op Ibiza. Ditzelfde geldt voor de terug reis. Gaat je vlucht vroeg in de ochtend boek dan de laatste avond een hotel op Ibiza. Kijk voor de zekerheid op de website voor de actuele vaartijden van en naar Formentera.